Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Art!

  Η τέχνη είναι μια κατάθεση ψυχής! Είναι χάρισμα να μπορεί να ζωγραφίζει καλά κανείς.
Γιατί μπορεί μόνο με μολύβι και χαρτί να δείξει πως ακριβώς αισθάνεται...να κάνει πραγματικότητα τις πιο τρελές φαντασιώσεις του! Είμαι ευγνώμων για ότι έχω, αλλά θα μου άρεσε να μπορώ να ζωγραφίσω καλά!
 Η τέχνη δεν είναι μόνο η ζωγραφική. Όμως σε αυτήν θα εστιάσω περισσότερο σήμερα.
Μπορεί κανείς, να κοιτάξει μόνο μια ζωγραφιά και αυτόματα μεταφέρετε σε ένα άλλο κόσμο...που τίποτα δεν είναι όπως πρέπει αλλά όπως θέλουμε εμείς.
Έχω πολύ φαντασία...μου αρέσει πάρα πολύ να ζω κάπου, με πολύ μαγεία και πολύ περιπέτεια. Δεν θα βαριόμουν ποτέ και η ζωή μου θα ήταν γεμάτη από ενδιαφέρον. Έτσι δεν γίνεται και στα παραμύθια?
Ναι, θα ήθελα πολύ να ζούσα μέσα σε ένα παραμύθι...
Η τέχνη εξελίσσετε! Για τον παππού μου τα graffiti απλά μολύνουν τους τοίχους και τους κάνουν να φαίνονται "βρόμικοι". Εγώ πιστεύω πως τα graffiti είναι αποτέλεσμα χαλαρής ζωής και εκφράζει πάρα πολλά συναισθήματα. Το παραπάνω είναι αριστούργημα. Είναι ένας άνθρωπος, μάλλον άπορος, που έχει βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, δηλαδή την ρουτίνα και προσπαθεί να κάνει κάτι διαφορετικό.
keep your coins, I WANT CHANGE! Δεν είναι τυχαίο που η πρώτη πρόταση είναι με μικρά γράμματα. Προτείνει μια λύση αλλά αυτό που θέλει το εκφράζει και δεν φοβάται να το πει!
Σατιρίζει τις σημερινές εποχές που όλοι ακολουθούν πιστά μια ρουτίνα...Λίγη αλλαγή, δεν κάνει κακό!
Ένα ζευγάρι δίνει ένα φιλί κάτω από μια ομπρέλα, ενώ βρέχει πολύ! Προσωπικά, δεν το έχω κάνει...αν και θα ήθελα πολύ. Για να γίνει αυτό, σημαίνει πως και οι δύο έχουν βρει το άλλο τους μισό και αισθάνεται πολλά ο ένας για τον άλλον...λίγο πολύ όλοι θέλουμε να το νιώσουμε αυτό και θα το νιώσουμε...ή τουλάχιστον αυτή την εντύπωση θα σχηματίσουμε!
Εδώ έχουμε δύο είδη τέχνης σε ένα, ζωγραφική και μουσική! Μια κοπέλα εξαρτάται αποκλειστικά από την μουσική...και η μουσική την κρατάει! Γιατί χωρίς αυτήν, δεν έχει νόημα ύπαρξης. Όπως και οι άνθρωποι. Χωρίς την μουσική δεν θα είχαν ελπίδα και θα διέθεταν λιγότερα συναισθήματα...και η μουσική με την σειρά της, απλά δεν θα είχε λόγο να υπάρχει.
Είναι πολύ έξυπνο! Όλα φαίνονται όμορφα και ο συνδυασμός αυτών των δύο τεχνών σε μία, κάνει την ζωγραφιά (illustration), πολύ ενδιαφέρουσα.
Τοπία! Πόσο πολύ λατρεύω τα τοπία...Στο συγκεκριμένο είναι ακόμα χειμώνας. Το χιόνι έχει στρώσει, τα δέντρα δεν έχουν φύλα και αν έχουν, είναι ελάχιστα...και ένα ποτάμι ρέει γαλήνιο. Δίνει την εντύπωση πως έχει μείνει ακίνητο, στάσιμο και αναπαύεται, περιμένοντας το καλοκαίρι για να συνεχίσει...όμως δεν είναι έτσι. Στο βάθος φαίνεται ο ήλιος, ο οποίος συμβολίζει την ελπίδα και την αναπόφευκτη αλλαγή...όπως και στην πραγματική ζωή! Μα η τέχνη είναι κομμάτι της ζωής μας.
 Sureal art. Μήπως εδώ ο δημιουργός προσπαθεί να μας περάσει κάποια πολύ καλά και όμορφα υποσυνείδητα μηνύματα? Βάζει έναν εξωγήινο ή κάποιο φανταστικό πλασματάκι να είναι καλό και ειρηνικό, με όρεξη για ζωή. Διαβάζει ένα παραμύθι σε ένα μαύρο κοριτσάκι...οι περισσότεροι θα έκαναν το κοριτσάκι λευκό, όμως αυτή η πράξη, δείχνει πως όλοι είμαστε άνθρωποι και δεν θα πρέπει να γίνονται διακρίσεις για κανένα απολύτως λόγο. Όλοι θα πρέπει να έχουμε ίσα δικαιώματα στην ζωή.
Watercolor art. Λατρεύω τον συνδυασμό γαλάζιου, άσπρου και γκρι που κάνει εδώ ο δημιουργός.
Μια κοπέλα, κοιμάται και ονειρεύεται κάτι όμορφο, την χαροποιεί...και αυτό φαίνεται από το πρόσωπό της. Ίσως να ονειρεύεται το φτερό πίσω της...ίσως και το φτερό να είναι ο προστάτης της...
Αυτό δεν το γνωρίζω. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι πως μου αρέσει!

Τέχνη υπάρχει παντού. Ακόμα και σε αυτά που ζωγραφίζουμε πάνω στο θρανίο όταν το μάθημα είναι βαρετό...χωρίς την τέχνη, ο πολιτισμός και η κουλτούρα όλων των λαών θα ήταν πολύ πίσω...!

2 σχόλια: